Dokuma Kilim Modellerinin Özellikleri Neler?

Dokuma Kilim Modellerinin Özellikleri Neler?

Geçmişten Günümüze Kilim Modelleri

El dokuma kilimler, doğal yünlerden üretilen ve incelikle dokunan kilimler olup, hafiflikleri ile fark yaratırlar. Her biri sanatkârın elinden çıkan özel desenleri ve farklı kültürlerden izler taşıyan ürünleri ile dekorasyonlara kolaylıkla uyum sağlarlar. Vintage kilimlerde yaşanan solmalar yılların izlerini taşırlar ve yaşanmışlıklarını yansıtırlar. Bu özellikleri ile kilimler, son zamanların en çok tercih edilen parçalarından biridir.

Soho Antiq, özgün ve eşsiz dokuma kilimler üretmektedir. Bu kilimlerin muhteşem yapısı ve kendine özgü desenleri ile tüm tarzlar bir uyum içinde buluşur. Soho Antiq, Anadolu ve Ortadoğu gibi farklı coğrafyalardan gelen ve nesiller boyu korunan ürünlere ulaşarak, müşterilerine bu güzellikleri sunmaktadır.

Kilimler, geçmişi eski zamanlara dayanan göçebe bir yaşam tarzına sahip insanlar tarafından tercih edilirdi. Geçici olarak kurdukları çadırların temelini kilimlerle kaplayan insanlar, bu sayede soğuktan, pislikten ve haşerelerden korunmuş oluyordu. Dokuma tezgâhlarında bizzat kendi elleriyle dokudukları o halılar yuvalarının zemini haline geldiğinden kilimsiz zemin düşünülemezdi. O zamandan bugüne dek dokuma kilimler, dekorasyonun vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Kilimler, tezgâhlarda titizlikle dokunur ve sanatkârın kendine has yorumuyla bilinen motiflerle ve doğal malzemelerden üretilir. Dayanıklı olup, çok uzun yıllar kullanılabilirler ve hasar oluşması durumunda tamirat yapılması kolaydır. Türkler, kilimi ilk kez dokuyan millettir ve Türk motiflerine bakıldığında çocuk motifi, geyik motifi, ejder motifi, hayat ağacı motifi, akrep motifi, bukağı motifi, muska motifi, kartal motifi, eli belinde motifi, küpe motifi, göz motifi, bereket motifi, koçboynuzu motifi, insan motifi gibi motifler görülebilir.

Soho Antiq, geçmişten günümüze farklı gelenekleri görmek ve onları hissetmek isteyenler için özel parçalar sunmaktadır. Dekorasyonunuzun en özel parçalarını SohoAntiq ile buluşturabilirsiniz.