Dünyanın En Pahalı Üç Halısı

Dünyanın En Pahalı Üç Halısı

Halılar, ev dekorasyonlarını tamamlayan parçalar olmanın dışında; sanatsal, tarihi ve kültürel bir değere sahip olan eşsiz parçalardır. Oldukça nadir olan ve el emeğiyle üretilmiş olan seçenekler, tarih boyunca önemli bir yere sahip olmuştur. Bu bağlamda koleksiyoncular ve sanatseverler için paha biçilemez değer taşıyan parçalar ortaya çıkmıştır. Dünyanın en pahalı üç halısı da bu doğrultuda ortaya çıkmıştır ve her biri farklı hikayeye sahiptir.

The Clark Sickle-Leaf Carpet

Eşsiz bir parça olan bu İran halısı, 17. yüzyılda Safevi döneminde üretilmiştir. Sahip olduğu floral ve geometrik desenlerin muhteşem bir uyum içerisinde olduğu bu halı, yaklaşık olarak 34 milyon dolara satılarak dünya rekoruna sahip oldu.

The Comtesse De Behague Kirman Vase Carpet

Yine 17. yüzyılda üretilmiş olan bu parça, Kirman bölgesinde üretilmiştir. Aynı zamanda dünya üzerindeki en nadir yünlü halı örnekleri arasında bulunmaktadır. Zarif floral desenleri, ince işçiliği ve zengin renk paletine sahip olan halı, bu yönleriyle büyük oranda dikkat çeker. Yaklaşık olarak 9,6 milyon dolara Christie's müzesinde satılan bu halı, halı sanatının en pahalı ve nadide seçenekleri arasında bulunuyor.

The Pearl Carpet of Baroda

Oldukça muhteşem olan bu kilim, Hindistan'ın Baroda bölgesinde 18. yüzyılda üretilmiştir. Adından da anlaşılacağı gibi bu kilimin üzerinde inci ve elmas süslemeler bulunmaktadır. Geometrik desenli halı seçenekleri arasında bulunan bu parça, geometrik desenlerinin detayları ve etkileyici bir işçiliğe sahip olmasıyla da ön plana çıkıyor. Kilim modelleri arasında önemli bir yere sahip olan bu parça, yaklaşık olarak 5,5 milyon dolara alıcı bulmuştur.

Koleksiyonlarda Yer Alan Özel Parçalar

Halı sanatının en değerli parçaları arasında yer alan bu üç halı dışında da oldukça değerli ve kıymetli olan parçalarda bulunuyor. Farklı hikayelere sahip olan ve farklı detaylar barındıran vintage halılar, etnik halı tasarımları ve köy kilimi örnekleri gibi daha pek çok halı seçeneği bu bağlamda ortaya çıkıyor. Soho Antiq sayesinde de birbirinden farklı tasarımlara sahip olan, sahip olduğu materyallerle ve işçilikle değişiklik gösteren halılara ulaşılabilir. Sizler de eşsiz parçalara ulaşmak ve dilediğiniz alanda kullanmak adına sunulan halı koleksiyonlarına göz atarak değerlendirmeye gidebilirsiniz.