Neden Yünlü Halı Tercih Edilmeli?

Neden Yünlü Halı Tercih Edilmeli?

Yünlü halı tercih etmek evinize yapacağınız en iyi yatırımlardan biridir. Hem yaşam alanınızda hem de iş yerinizde sorunsuz bir şekilde kullanacağınız el dokuma halı modelleri aynı zamanda görsel olarak da öne çıkmaktadır. Yünlü halı modellerinin bu çeşitliliği hayal dünyanız ile uyumlu dekorasyon fikirleri oluşturmanıza yardımcı olur.

El Dokuma Yünlü Halı ile Ömür Boyu Kullanım Konforunu Yaşayın

Doğal yünlü halı, el dokuması olarak tercih edildiğinde ömür boyu sorunsuz ve konforlu bir deneyim yaşamanız mümkündür. Yünlü halının dayanıklı yapısı halı modellerinde kullanılan doğal yün ile ilgilidir. Halılarda kullanılan yün özellikleri sayesinde yünlü halılar pek çok avantaja sahip olur. Bu özellikler şu şekildedir:

●       Yün lifleri konforlu bir şekilde inceltilerek, kolaylıkla iplik haline getirilebilir.

●       Yün iplikleri ıslaklık hissi vermeden kendi ağırlığının yüzde 30’u kadar nem tutabilir.

●       Yün iplikleri yanmaya oldukça dayanıklıdır.

●       Yün lifleri iplik yapılırken uzama özelliğine sahiptir.

●       Yün iplikler elektriği iletme konusunda zayıftır.

●       Yün iplikler antimikrobiyal özelliğe sahiptir.

Yün Halının Özellikleri Nelerdir?

Yünlü halı modelleri, kullanım konforu, çeşitlilik ve dayanıklılık gibi pek çok avantaja sahiptir. Yaşam alanları, çalışma alanları, duvarlar, balkon ve teraslarda kullanılarak bambaşka dünyalar yaratan bu etnik halı modelleri sağlık açısından tartışmasız en iyi seçeneklerden biridir. Yünlü halı modellerinin özellikleri incelendiğinde sağlıklı ve faydalı kullanımının yanı sıra yaşam alanlarını biricik bir hale getirmesi net bir şekilde görülmektedir. Yünlü halının özellikleri şu şekildedir:

●       Yünlü halılar aşınmaya karşı dayanıklıdır.

●       Çabuk toz tutmaz.

●       Tabii bir elyaf türüdür.

●       Kullandıkça parlar ve güzelleşir.

●       Kullanıldığı alandaki fazla nemi alma ve verme özelliğine sahiptir.

●       Leke tutmaz bu sebeple de temizliği kolaydır.

●       Alerjik ve toksik değildir. Özellikle bu şekilde şikayetleri olan insanların hayat kalitesini artıracak bir seçenektir.

●       Sesi absorbe eder. Böylece alt kata ses düşük şiddette iletilir.

Yün Halı Neden Tercih Edilmelidir?

İnsanlar halı seçerken pek çok seçeneği göz önünde bulundurur. Yaşam alanının genel havasına uyumu, sağlığa olan etkisi, modern ve etnik havası, sıradanlıktan uzaklaşma gibi sebepler kullanıcıların tercihlerine yön verebilmektedir.

Yün halıların sağladığı avantajlardan en önemisi, yaşam alanlarının sıcaklığına olan etkisidir. Çeşitli yalıtım yollarıyla da desteklenen alanlarda yün halıların faydası göz ardı edilemez. El dokuma yün halı modelleri özellikle soğuk kış günlerinde sıcacık bir ortam oluşturmanın anahtarıdır. Böylece kış günlerinizi daha konforlu ve sıcak geçirebilirsiniz.

Yaşam alanlarında kullanılan halıların nefes alması, sıcak yaz günlerinde ortamı serin tutmayı sağlar. Yünlü halılar nefes alır ve kullanıcılara rahat bir kullanım imkanı sunar. Böylece yün halıları kışın sıcak yazın ise serin tutar.

El dokuma halıların temizlenmesi önemlidir. Eğer bu halılar yanlış temizlenirse ne kadar kaliteli olursa olsun hasar görebilir.El dokuma yün halı bu konuda oldukça konforludur. Yün halıların yapısı gereği temizliği ve bakımı çok kolaydır.

Günümüzde yaşam alanlarının ses izolasyonu büyük önem taşımaktadır. İzolasyon için pek çok yöntem kullanılır. Fakat yaşam alanlarında kullanılan yün halı, ekstra yöntemlerin yanında  ses izolasyonunda büyük fayda sağlar.